3 oktober 2018

Badhuis Kanaalstraat wordt studiecentrum??????

Sinds augustus 2018 ligt er een principe aanvraag bij de gemeente Utrecht om het oude badhuis aan de Kanaalstraat (voorheen Ulu Moskee) compleet te herstellen en een multifunctionele bestemming te geven, studeren en wonen. Architect Lukas de Jong uit Utrecht heeft samen met de opdrachtgever (bestuur Ulu-Moskee Utrecht) de opzet gemaakt voor de nieuwe bestemming. Het pand is een gemeentelijk monument en het uiterlijk zal dan ook gelijk moeten blijven maar wel volledig gerestaureerd. Bouwadvies Kreijns verzorgt het bouwmanagement van het project. Bouwadvies Kreijns was ook betrokken bij de nieuwbouw van de huidige nieuwe moskee aan het Moskeeplein in Utrecht.

Niets is nog definitief, maar dat er wat moet gebeuren om dit mooie pand in stand te houden is duidelijk zichtbaar.

Ik Bouw betaalbaar in Almere uitgifte 10 krijgt een gezicht

18 januari 2017

De bouw van de woningen van uitgifte 10 in Almere van Ik Bouw Betaalbaar in Almere gaat van start in de maanden februari en maart 2017.

De kopers zijn met de bouwers samen de woningen nog aan het finetunen voor de afbouw. Woningen in de wijken Noorderplassen West, Stripheldenbuurt, De Laren, Homeruskwartie en Nobelhorst. De starten krijgen reeds een gezicht door de combinatie van de woningen zichtbaar te maken.

Hoogste punt 30 appartementen blokY Utrecht

15 december 2016

Op 14 december is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van 30 loftappartementen in Utrecht. Onder het genot van een hapje en een borrel werd de vlag gehesen en de confetti uitgespoten.

De oplevering zal rond mei 2016 zijn.

Ik bouw betaalbaar in Almere uitgifte 9.

14 december 2016

In Almere wordt op dit moment gebouwd aan uitgifte 9 IbbA. In de wijk Noorderplassen West zijn inmiddels alle woningen opgeleverd. Er wordt nog volop gebouwd in de wijken Nobelhorst, Stripheldenbuurt en Poort (Homeruskwartier) De woning op de foto is een ontwerp van EH architecten uit Den Haag en is gebouwd door Bouw 2000 uit Almere.

36 woningen Ik Bouw Betaalbaar in Oud-Beijerland

14 december 2016

In Oud-Beijerland zijn nog voor de kerstvakantie 2016 alle 36 woningen opgeleverd. De bouw van deze woning is inclusief het voorbereiedingproices zeer goed verlopen.

De woningen zijn ontworpen door DIV architecten uit Oud-Beijerland en Olof van der Linden uit Almere. De woningen zijn gebouwd door Gebr. Hooghwerff uit Strijen en aannemingsbedrijf Haafkes uit Goor.

Ulu Moskee Utrecht officieel geopend door burgemeester van Zaanen

18 mei 2016

Op 15 mei is de Ulu moskee aan het Moskeeplein in Utrecht officieel geopend. Na al bijna een jaar gebruikt te zijn waren nu de hoogwaardigheid bekleders aanwezig voor de opening. De opening is verricht door burgemeester van Zaanen samen met het hoofd religieuze zaken uit Turkije.

Ook aanwezig waren verschillende ambassadeurs, onder andere van Turkije en Algerije.

Kreijns bouwadvies heeft het projectmanagement voor de nieuwbouw verzorgt. Een project van architect Ishak Ohnen uit Zaandam. De totale investering is ruim 11 miljoen euro. Daarvan is ruim de helft opgebracht door de gemeenschap zelf en sponsors. Het overig bedrag is intern van de Islamitische Stichting Nederland geleend en zal nog moeten worden terugbetaald.

Met een grootte van 4800 m2 is deze moskee de grootste van Nederland.  De moskee staat open voor iedereen, er is zelfs een ruimte voor andere religies. Het bestuur staat voor een huiskamer voor de stad te zijn.

Uitvraag IbbA 10, 95 kavels april 2016

22 januari 2016

Kreijns Bouwadvies is weer gevraagd door de VOF ik bouwbetaalbaar in Almere (een samenwerking tussen de gemeente Almere en de Key) de uitvraag te begeleiden voor een nieuw uitgifte van kavels voor ik bouw betaalbaar in Almere.

Een uitvraag met een nieuwe formule met meer efficiency voor de aannemer, waarbij een grote variatie voor kopers gewaarborgd blijft.

Uiterlijk 15 februari moeten de plannen worden ingediend ter beoordeling. Op een kabelmarkt op 23 april 2016 worden de plannen gepresenteerd aan potentieel kopers.

KEBAB factory Utrecht is geopend

25 september 2015

Op 25 september is de KEBAB Factory in Utrecht geopend. Een restaurant met ca 200 zitplaatsen.

Het projectmanagement is uitgevoerd door Kreijns Bouwadvies

Wijzigingen Bouwbesluit per 1 juli 2015 voor particulieren

9 juli 2015

Per 1 juli 2015 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd voor het bouwen van woningen voor particulieren.

Hieronder een greep uit de wijzigingen waarbij het bij een aantal zaken eenvoudiger wordt.

Trap

  • Voor deze afdeling mag voortaan uit worden gegaan van de eisen voor bestaande bouw:

Minimum breedte van de trap 0,7 m 
Minimum vrije hoogte boven de trap 1,9 m 
Minimum aantrede ter plaatse van de klimlijn, gemeten loodrecht op de voorkant van de trede 0,13 m 
Maximum hoogte van een optrede 0,22 m 
Minimum afstand van de klimlijn tot de zijkanten van de trap 0,2 m

Een trap sluit bij de bovenste trede, over de breedte van de trap, aan op een vloer met een oppervlakte van ten minste 0,7 m x 0,7 m.
Een trap waarvan de helling ter plaatse van de klimlijn groter is dan 2:3 heeft, voor zover een hoogteverschil is overbrugd van meer dan 1,5 m, aan ten minste een zijkant een leuning. De bovenkant van de leuning ligt, gemeten boven de voorkant van een tredevlak van de trap, op een hoogte van ten minste 0,6 m en ten hoogste 1 m.

 

Toiletruimte

  • Voor deze afdeling mag voortaan uit worden gegaan van de eisen voor bestaande bouw:

Een woonfunctie heeft ten minste 1 toiletruimte.

Een toiletruimte heeft een vloeroppervlakte van ten minste 0,64 m², met een breedte van tenminste 0,6 m en een hoogte boven de vloer van ten minste 2 m.

 

Buitenberging

  • De verplichte aanwezigheid van een buitenberging is niet meer van toepassing.

Buitenruimte

  • De verplichte aanwezigheid van een buitenruimte is niet meer van toepassing.

Aansluiting op het distributienet voor elektriciteit, gas, en warmte

  • vanuit het bouwbesluit is er geen verplichting meer om te worden aangesloten op het distributienet voor elektriciteit, gas, en warmte. Er kan uiteraard altijd op vrijwillige basis voor een dergelijke aansluiting gekozen worden.

Hierbij is de particulier echter wel afhankelijk van de medewerking van de netbeheerder.

Introductiecursus zelfbouw Nieuw Delft

13 juli 2014

Kreijns Bouwadvies verzorgt voor potentiële kavelkopers in de Coendersbuurt in Delft een cursus “Ik bouw mijn eigen huis”.

In 3 avonden 14 juli, 27 augustus en 8 september loodsen wij u door de volgende onderwerpen:

1. De kavel: hoe kies ik een kavel?

2. De architectuur: welke stijl past het beste bij mij? En welke architect?

3. De bouwtechnieken: Wat staat er in de technische omschrijving en vooral wat niet? Wordt het traditioneel of houtskeletbouw? Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van duurzaamheid?

4. Het bouwproces: hoe blijf ik de regisseur van mijn te bouwen huis?

5. Het budget: hoe blijf ik de baas over mijn budget en wat wordt de prijs van mijn huis? Wanneer en hoe regel ik mijn hypotheek?

U kunt zich inschrijven via www.nieuwDelft.nl.

De kosten voor 3 avonden zijn € 100 per deelnemer.

Pagina 1 van 212

Copyright © 2019 Bouwadvies Kreijns | Design & Development door Lama Lama