Oplevering

Met onze expertise kunnen wij u helpen als onafhankelijke partij met het oplevering van uw woning(en)

 

Het is mogelijk om ons in te schakelen bij het controleren van de gebreken die zijn geconstateerd bij de oplevering van uw nieuwbouwhuis. Tegen een geringe meerprijs kunnen wij het geleverde herstelwerk nogmaals controleren. Een hele geruststelling dus. Tevens kunnen wij u ook adviseren in eventueel ontstane conflictsituaties.

Ook is het mogelijk 2 weken voor de oplevering een voorschouw met opdrachtgever uit te voeren. Dit om zaken an voor oplevering te constateren en de aannemer gelegenheid te bieden deze voor oplevering af te handelen.

 

Als beide partijen het eens zijn met de geconstateerde gebreken kan het “proces verbaal van oplevering” worden ondertekend. Na het zetten van de handtekening gaat u akkoord met de oplevering woning en de geconstateerde gebreken van uw nieuwbouwwoning en krijgt u de sleutel van de aannemer.

Na oplevering woning

Wat kunt u doen na oplevering woning indien de aannemer zich niet houdt aan de afspraak betreffende de oplevering. U moet de toezegging altijd op papier laten zetten als een ontwikkelaar of aannemer u garandeert dat de woning binnen een bepaalde termijn of op een bepaalde datum wordt opgeleverd. Mondelinge toezeggingen zijn meestal moeilijk te bewijzen. Schriftelijk vastgelegde afspraken gaan altijd voor. Hiervoor is er de koop-/aannemingsovereenkomst. Hierin staat vaak in werkbare werkdagen aangegeven wanneer de woning zal worden opgeleverd. Bij overschrijding van de afgesproken periode heeft u recht op een schadevergoeding.

2e handtekening opleveringsrapport

Na controle van de opleveringspunten hoeft u pas de 2e handtekening te zetten. Met deze handtekening geeft u aan dat u akkoord bent met de herstelwerkzaamheden van de gebreken die zijn geconstateerd bij de oplevering. Bent u binnen de termijn van 3 maanden niet tevreden dan geeft u de notaris opdracht om de 5% termijn vast te houden en pas vrij te geven als alles naar tevredenheid is opgelost.

Copyright © 2019 Bouwadvies Kreijns | Design & Development door Lama Lama